You are here

Tips bij warm weer

We mogen nog de hele week zomerse temperaturen verwachten. Ook volgende week ziet het ernaar uit dat het tropisch warm wordt. Baby's, kleine kinderen en oudere mensen, vooral de groep boven de 75 jaar, kunnen problemen krijgen door de hitte. Daarom geven we graag enkele tips mee bij het warme weer.


tips wij warm weer

Tijdens zo’n warme dagen is het, zeker voor kinderen en ouderen, belangrijk om voldoende en regelmatig te drinken, ook als je geen dorst hebt. Doe dat ook al enkele dagen vóór de warmte eraan komt. Zo bouw je een vochtreserve op. Zorg ook altijd dat je water op zak hebt, als je op stap gaat. Drink zeker 1,5 tot 2 liter water per dag.

Naast voldoende drinken is het belangrijk dat je het niet te warm krijgt. Bescherm je met een zonnehoed of pet en zoek de schaduw op in een bos of park. Verfris jezelf onder een lauwe douche, met een voetbad of neem een frisse duik.

Ga op erg warme dagen een keertje extra langs bij ouderen of bel hen regelmatig. Tip: neem wat groenten en fruit mee, zodat ze lichte maaltijden kunnen eten.

Zorg voor voldoende koelte in je huis . Merk je dat het buiten koeler is dan binnen? Zet dan je ramen en deuren open. Zodra de temperatuur buiten oploopt, doe je alles weer dicht en hou je de zon buiten.

Meer tips bij warm weer vind je op www.warmedagen.be.