You are here

Videoraadpleging naast gewone raadpleging

Een alternatief voor een klassieke raadpleging is de raadpleging via een videoverbinding. Als u dat makkelijker vindt, dan kunt u bij het secretariaat van uw arts afspreken voor zo’n raadpleging online of via het zorgportaal mijn.azdelta.be De videoraadplegingen zijn ook erkend door het RIZIV.

De videoraadpleging is mogelijk bij de diensten hartziekten, maag-darm-leverziekten, vaatchirurgie en psychiatrie. De videoraadpleging kan niet voor een eerste afspraak want de arts wil u eerst zien voor een klinisch onderzoek. Het kan wel voor vervolgraadplegingen, voor het bespreken van resultaten en om informatie te geven over een ingreep.

De videoraadpleging verloopt via het zorgportaal mijn.azdelta.be waar u ook uw eigen dossier kunt inkijken en online afspraken kunt maken. Daardoor zijn uw gegevens ook goed beschermd. Voor een beveiligde toegang is het wel vereist dat u de app itsme installeert om zo in het zorgportaal te komen. U kunt ook inloggen op het zorgportaal met uw e-ID. Alle stappen vindt u op deze link.