You are here

VR-bril voor dienst kinderziekten Menen

De dienst kinderziekten van campus Menen beschikt sinds kort over een virtualrealitybril die gebruikt kan worden tijdens een therapie of interventie.

Dankzij de bril worden de patiënten in een andere wereld ondergedompeld en afgeleid van wat er zich op de onderzoekstafel afspeelt. Door een combinatie van virtual reality en bewezen psychologische technieken, helpt de VR-bril zo de angst en pijn van patiënten te verminderen zonder medicatie. Hierdoor kunnen de zorgverleners beter en ononderbroken werken. Een voordeel voor zowel patiënt als zorgverlener.

De bril met abonnement van Oncomfort is een schenking van de VZW Voor Kinderen. Naast AZ Delta, kregen ook de ziekenhuizen Sint-Jozefskliniek Izegem, O.L.V. van Lourdes Ziekenhuis Waregem, Sint-Andriesziekenhuis Tielt, en UZ Gent een virtualrealitybril. Het doel van VZW Voor Kinderen is namelijk om het leven van zieke kinderen aangenamer te maken. De vzw ondersteunt verschillende projecten en zamelt onder andere ook geld in via Dodentocht in Bornem.