You are here

Week van de geestelijke gezondheidszorg

Deze week is het week van de geestelijke gezondheidszorg in AZ Delta. We willen dan ook graag het belang van een goede mentale gezondheid in de verf zetten. Dit doen we aan de hand van enkele leuke acties opgezet door zowel medewerkers als patiënten binnen de diensten van de geestelijke gezondheidszorg.

TALENTentoonstelling

Medewerkers en patiënten hebben hun creativiteit gebundeld en maakten een TALENTentoonstelling. Een ‘geestige’ verzameling van verschillende kunstwerken, allemaal gemaakt door onze patiënten. Creatief bezig zijn is binnen elke leeftijdscategorie een goede uitlaatklep voor emoties. De kunstwerken werden dan ook individueel of in groep gemaakt tijdens verschillende therapiemomenten in het afgelopen jaar.

De TALENTentoonstelling is nog de hele week te bezichtigen op de eerste verdieping van campus Rumbeke, naast de bistro.


TALENTtentoonstelling week van de geestelijke gezondheidszorg

Samen veerkrachtig met een kaartje

Dinsdag werden medewerkers, patiënten en bezoekers opgeschrikt door een ‘kaartje’ tussen de ruitenwissers van hun auto. Gelukkig was het een kaartje met leuk nieuws op! De patiënten uit de geestelijke gezondheidszorg trakteerden op een positieve boodschap. Ze maakten kaartjes met op de voorkant hun eigen gedachte of impressie rond veerkracht. Daarmee vragen ze aandacht voor de mentale gezondheid.

Het kaartje is niet enkel een leuke boodschap voor de ontvanger, maar die kan op hun beurt het kaartje opnieuw gaan delen. Veerkracht kan je namelijk delen! Deel mee en gebruik het kaartje om iemand een fijne boodschap te schenken.


Benieuwd naar alle kaartjes? We hebben een mooi overzichtje gemaakt.


Kaartjes voor de week van de geestelijke gezondheidszorg

De cluster psychiatrie binnen AZ Delta

Bovenstaande acties waren het resultaat van zowel de medewerkers als patiënten van onze diensten binnen de geestelijke gezondheidszorg.

  • Twoape - kinder- en jeugdpsychiatrie
  • de jongerenafdeling
  • de PAAZ - psychiatrische afdeling algemeen ziekenhuis, voor volwassenen
  • de urgentiepsychiatrie
  • het psychiatrisch dagziekenhuis
  • de afdeling psychogeriatrie voor ouderen