You are here

Week van de valpreventie van 20 tot 26 april 2015

Ieder jaar is 1 op 3 van de 65-plussers slachtoffer van een val. 70% van die valpartijen gebeuren tijdens een dagdagelijkse, eenvoudige activiteit. De pijnlijke gevolgen zijn meestal kneuzingen of breuken van heup of pols, vaak met een opname in het ziekenhuis en een lange revalidatie. Bovendien kan de schrik om opnieuw te vallen de zelfstandigheid en onafhankelijkheid van het slachtoffer beïnvloeden. 

foto van oudere dame met kind die mekaar vast houden

Om te wijzen op de gevaren en aan te tonen dat met handige tips veel leed vermeden kan worden, neemt AZ Delta deel aan de Week van de Valpreventie van 20 tot 26 april. Tijdens deze vierde editie ligt de focus op ‘medicatie’. Het geneesmiddelengebruik bij ouderen is erg hoog en sommige geneesmiddelen verhogen de kans op een val.

Tijdens de Week van de Valpreventie staat er op elke campus een infostand aan het onthaal waar je onder meer een infobrochure kan verkrijgen met handige weetjes, tips en oefeningen. Zo bundelen we bij AZ Delta de krachten om zowel ouderen, mantelzorgers als gezondheids- en welzijnswerkers te sensibiliseren en te informeren.