You are here

Wereldparkinsondag

Vandaag is het Wereldparkinsondag naar aanleiding van de geboortedatum van de Engelse arts die voor het eerst de symptomen van de ziekte omschreef. AZ Delta heeft een gespecialiseerd dagziekenhuis parkinson en organiseert een reeks informatiesessies over parkinson die overmorgen op 13 april van start gaat. 

 

affiche voor infodag

Het dagziekenhuis parkinson is er in gespecialiseerd om met alle betrokken deskundigen, neuroloog, parkinsonverpleegkundige, neuropsycholoog, kinesist, ergotherapeut, logopedist, sociaal verpleegkundige, diëtist... de specifieke situatie van de patiënt te bekijken. Dan wordt er een behandelplan opgesteld om de patiënt toe te laten zo veel mogelijk een normaal leven te leiden. Beweging is daarbij heel belangrijk voor parkinsonpatiënten. Zo nodig worden er alternatieven gezocht en mogelijke hulpmiddelen om zelfredzaam te blijven.

De infosessies bieden meer inzicht in de ziekte door informatie over de ziekte zelf, en de veranderingen die het gevolg zijn van parkinson. Er is ook aandacht voor de emotionele verwerking bij patiënt en zijn naasten.
Meef info over de infosessies.