You are here

Uurrooster

Variabel, cyclisch uurrooster

In AZ Delta wordt er gewerkt in een 40-uren week (met een gemiddelde van 38 uur per week), waarbij de compensatie wordt gegeven in 2 uur, 4 uur of 8 uur. Dit principe is ook van toepassing op de deeltijdse medewerkers. Er wordt gewerkt in een variabel cyclisch uurrooster met dagen (shiften) van 8 uur, 6 uur en 4 uur (uitgezonderd de nachtdiensten en bepaalde uursoorten op het operatiekwartier die bestaan uit 10 uur).

Een uurrooster wordt als volgt opgemaakt en bekendgemaakt.

 • Stap 1 - Het cyclisch werkrooster wordt opgemaakt door het diensthoofd en uitgerold in Saga. Via de ESS-tool van Saga kan je dit zelf elektronisch consulteren. Op basis hiervan kan je vakantie, feestdagen of andere afwezigheden aanvragen.
   
 • Stap 2 - Maandelijks wordt in overleg het werkrooster bijgewerkt met de losse vakantiedagen, wissels, verschuivingen, recuperatie. Om de continuïteit van de dienst te verzekeren kan je diensthoofd nog bepaalde wijzigingen doorvoeren aan het werkrooster.
   
 • Stap 3 - Wat niet in overleg opgelost kan worden, wordt finaal beslist en doorgevoerd door het diensthoofd. Het diensthoofd informeert de betrokken medewerkers van de definitieve wijzigingen.
   
 • Stap 4 - Wekelijks wordt het werkrooster vastgeklikt en krijgt het een vast karakter. In de vastgeklikte periode kan enkel gewijzigd worden in onderling akkoord.

Saga ESS

Via de tool Saga kan je als medewerker inzage krijgen in het werkrooster van de dienst, je eigen prestaties, de stand van jouw tellers… Je kan via Saga ook elektronisch een aantal afwezigheden aanvragen of wensen meegeven. Meer uitleg rond het gebruik van deze tool vind je

 • op intranet-personeelsinfo-saga-plan ESS handleiding 

of