You are here

Patiëntenlogistiek

Voorstelling

Onze dienst werkt over alle campussen. Wij zorgen er steeds met de glimlach voor dat de patiënt binnen de vooropgestelde tijd op een onderzoek, operatie, raadpleging, oefensessie... geraakt.

Dit doen wij aan de hand van een computerprogramma, maar dit is slechts een hulpmiddel is.  Wij hechten er het grootste belang aan de patiënt met respect te behandelen en zorgen hierbij ook dat we steeds een vriendelijk woord kunnen wisselen met de patiënt.  Daarnaast moeten wij ook heel vaak communiceren met zowel de afdeling waar de patiënt verblijft (kan patiënt zelfstandig opstaan, mag hij met rolstoel of liever met bed vervoerd worden, patiënt ziet er niet goed uit, mag hij toch mee,…) als met de afdeling waar de patiënt naar toe moet (patiënt zal later zijn, patiënt weigert…).

Opdracht

Als je stage loopt op de dienst intern patiënten transport, dan kan je dus zeer goed oefenen op communicatieve vaardigheden, maar ook op handhygiëne.  Dit doe je niet alleen, maar steeds onder begeleiding van een medewerker met de nodige ervaring.  Je krijgt dus continu de nodige feedback en de kans om hiermee aan de slag te gaan en van je stage een succes te maken!

Contactpersoon stage

Maaike Vandepitte, teamleider patiëntenlogistiek
t 051 23 72 52
e maaike.vandepitte@azdelta.be