You are here

Fijndistributie

Voorstelling dienst

De afdeling fijndistributie bestaat uit zo’n 20 medewerkers verspreid over onze 4 campussen.
Een medewerker fijndistributie heeft als hoofdtaak het scannen en beleveren van steriel medisch, niet steriel medisch materiaal, incontinentiemateriaal, drukwerk en kantoormateriaal aan alle afdelingen in het ziekenhuis. In campus Rumbeke is het klaarzetten van het dialyse materiaal om een patiënt te dialyseren en het aanvullen van de verzorgingskarren van de afdeling dialyse nog een bijkomende taak. Het is van het grootste belang dat dit steeds volgens het FIFO ( First in, First out ) principe gebeurt.

De dienst fijndistributie is de laatste jaren enorm geëvolueerd.  Alles wordt via het computerprogramma SAP aangestuurd. Via een scanner worden de benodigde materialen gescand en nadien doorgestuurd naar het magazijn. Daar wordt alles klaargezet door de magazijniers waarna het door medewerkers van fijndistributie naar de afdelingen wordt gebracht.

Handhygiëne en communicatieve vaardigheden zijn 2 belangrijke pijlers.

Het proper, correct en net opbergen van de materialen in de verzorgingskarren en in de kasten op de afdeling betekent een grote meerwaarde voor de verpleegkundigen.

Contactpersoon stage

Eddy Bol, dienstverantwoordelijke fijndistributie
t 051 23 76 09
e eddy.bol@azdelta.be