You are here

Orthopedie 6 CHIR

Voorstelling

De afdeling 6 chirurgie bestaat uit 2 verpleegeenheden. Wij verzorgen patiënten die behandeld worden door het team van chirurgen Orthopedie. Elke chirurg uit het team heeft zijn eigen specialisatie. Op onze verpleegeenheden worden patiënten opgenomen voor behandelingen van aandoeningen van de gewrichten zoals:

  • robot geassisteerde heup- en knieprothese,
  • sportletsels,
  • aandoeningen aan schouder- en elleboog,
  • voet- en enkelchirurgie,
  • pols- en handchirurgie.

Patiënten die een heup – of knieprothese krijgen, volgen het Joint Care- zorgpad en krijgen pre- operatief uitgebreide informatie over hun operatie en revalidatie. Er volgt ook een voorbereiding bij de dienst anesthesie, ziekenhuisapotheker, laboratorium en sociale dienst.

Op onze verpleegeenheden worden er ook patiënten gehospitaliseerd voor plastische chirurgie, oftalmologie en de pijnkliniek. Voor de patiënten die lijden aan chronische pijn wordt er door de artsen een behandelplan opgesteld. De behandeling kan bestaan uit het opstarten/ aanpassen van medicatie, IV-medicatiekuur of het plaatsen van neurostimulator. Bij de zorg van patiënten is het meten en bevragen van pijn erg belangrijk.

Ons team is erg gemotiveerd in het begeleiden van studenten. Op onze afdelingen willen wij de studenten heel wat oefen- en leerkansen aanbieden. Graag geven wij een goede uitleg over verschillende pathologieën en kunnen er verschillende technieken ingeoefend worden. Wondzorg, SC, IM en IV-medicatie optrekken en toedienen, redon- en sondage technieken, VAC- therapie, perfusie plaatsen, spuitpompen. Tijdens de stage vinden we het ook belangrijk dat studenten onder begeleiding het elektronisch patiëntendossier kunnen invullen en patiëntenbespreking meevolgen.
Wij zetten ons graag in zodat studenten op een vriendelijke manier, kwaliteitsvolle zorg kunnen bieden aan de patiënt.

Contactpersoon stage

Sonja Dumortier (hoofdverpleegkundige)
t 051 23 62 28
e sonja.dumortier@azdelta.be

Delphine Delforce (adjunct-hoofdverpleegkundige)
t 051 23 60 69
e delphine.delforce@azdelta.be