You are here

Geriatrie

Voorstelling geriatrie 1 afdeling 4E1 GER en geriatrie 2 afdeling 4E2 GER

Geriatrie richt zich op onderzoek, verzorging en behandeling van patiënten ouder dan 75 jaar. Meestal is er bij oudere patiënten sprake van meerdere aandoeningen tegelijkertijd. Vaak gaat het om een combinatie van problemen op lichamelijk, geestelijk (mentaal en emotioneel) en sociaal gebied, die gevolgen hebben voor de zelfredzaamheid.

Doel van de stage

Onze afdeling is een afdeling waar je heel wat oefenkansen krijgt. Wij sporen dan ook ten zeerste aan om deze disciplines te leren kennen en zo de volledige behandeling van de geriatrische patiënt te begrijpen. Er zijn dan ook enkele activiteiten die je gerust kan meevolgen; Als de werkplanning en de werkdruk op de afdeling het toelaten, is het bijwonen van onderzoeken en behandelingen eigen aan deze verpleegeenheid een belangrijk leermoment.

Als de kinesist /diëtist/logopedist therapie geeft aan je volgpatiënt, vraag uitleg hierover of vraag eens om een ’sessie’ te mogen meevolgen.

  • Bijwonen van een volledige opname, meevolgen van de ontslagprocedure
  • Halve dag op geriatrisch dagziekenhuis
  • Halve dag samen met de liaison geriatrie op stap
  • Bijwonen van teamvergaderingen
  • Meevolgen van een afname van MMSE (door psychologe), contact opnemen met sociale dienst i.v.m. problemen bij volgpatiënt

Contactpersoon stage 4E1 GER

Johan Delameillieure
t  050 23 23 31
johan.delameillieure@azdelta.be

Contactpersoon stage 4E2 GER

Lien De Marez, hoofdverpleegkundige
t 050 23 23 61
lien.demarez@azdelta.be