You are here

Intensieve zorg

Voorstelling afdeling 4B1 IZ

Op de dienst intensieve zorg is de verpleegkundige iverantwoordelijk voor een veilige omgeving, waarin het volledige multidisciplinaire team optimaal kan werken, en waardoor het beste resultaat voor de patiënt en zijn familie bekomen wordt. We bieden alle specialiteiten aan die relevant  zijn voor een regionaal ziekenhuis; orthopedie, urologie, algemene chirurgie, gynaecologie, neus-keel-oorchirurgie, vasculaire- en thoracale chirurgie, mond-kaak-aangezichtschirurgie, plastische chirurgie ,pijnkliniek, diverse interne specialismes ,……..

Op de afdeling komen allerlei soorten patiënten, zowel van internistische aard of na een chirurgische ingreep. Patiënten die in een of meer vitale functies bedreigd zijn komen op de dienst intensieve zorg terecht. 

Doel van de stage

Op de dienst intensieve zorg is heel duidelijk de vraag aanwezig naar groeiende specialisatie van verpleegkundigen. Hoog-complexe zorg gaat er gepaard met inzet van technologisch geavanceerde apparatuur én grote menselijke inzet. In alle ziekenhuisdiensten volgen de innovaties op zowel medisch, verpleegkun­dig als tech­nisch vlak elkaar heel snel op. Dit betekent dat er behoefte is aan voldoende hoog opgeleide professionals in de zorg, die de stijgende specialisatie in de genees- en verpleegkunde aankunnen. Op deze dienst helpen we je om als toekomstige verpleegkundige deze professionele zorg toe te dienen in complexe en/of acute situaties. Als student of nieuw personeelslid krijgt u dus een ruim aanbod om uw opgedane theoretische en praktische kennis te testen en bij te schaven. U draagt dus persoonlijk bij aan de geestelijke en lichamelijke zorg van de patiënt.

Contactpersoon stage

Johan De Vos, hoofdverpleegkundige
t 050 23 23 91
e johan.de.vos@azdelta.be