You are here

AZ Delta op sportfestival

Op 27 en 28 oktober 2018 neemt AZ Delta deel aan het sportfestival WILL georganiseerd door Kortrijk Expo. WILL is het eerste sportfestival van Europa. 

thibaut_van_acker.jpg

Een event voor elke topsporter in aanwezigheid van internationale topsporters en professionals, en daar mag AZ Delta niet op ontbreken. In 2019 start AZ Delta met een uniek sportmedisch project in Zuid-West-Vlaanderen. Het gloednieuwe sportmedisch centrum zal ‘the place to be’ zijn voor professionele begeleiding van (top)sporters, die er terecht kunnen voor blessurepreventie, trainingsschema’s, sporten met blessure, diagnostiek en behandelplan. Het oefenveld en de looppiste in open lucht zullen buitenrevalidatie mogelijk maken. Het sportmedisch centrum zal specifieke sportrevalidatie organiseren en sportclubs zullen er met eigen trainer de faciliteiten kunnen gebruiken.

Het sportmedisch centrum krijgt onderdak in het nieuwe Z-blok op de stadscampus van het ziekenhuis in de Brugsesteenweg in Roeselare.

Tijdens het sportfestival willen de organisatoren met sprekers als Nafi Thiam en Roberto Martínez de bezoekers laten kennismaken met alle facetten van de sport en hen motiveren om hun prestaties te verbeteren. Niet enkel ervaren sporters worden er warm ontvangen, ook startende sportievelingen zijn welkom en zelfs in de brede zin van het woord ‘iedereen die beweging en gezonde voeding bovenaan de agenda zet’. Tijdens het sportfestival komt alles aan bod wat is gerelateerd aan sport en sportprestaties.