You are here

Befaamde hartspecialist te gast in AZ Delta

Vandaag is de befaamde Amerikaanse hartspecialist dr. Maurice Enriquez-Sarano van Mayo Clinic in Minnesota te gast bij AZ Delta. Hij gaf vanmiddag een lezing voor artsen en medewerkers van ons ziekenhuis.

 

 

Dr. Sarano tijdens zijn voordracht voor AZ Delta

Dr. Enriquez-Sarano vertelde hoe hij de Mayo Clinic in Rochester (een stad van 120.000 inwoners in de staat Minnesota) zag groeien tot een van de belangrijkste ziekenhuizen van de Verenigde Staten, waar ook patiënten van buiten de VS naar toe komen. In de Mayo Clinic werken er 1200 artsen. Het team hartziekten alleen al telt 150 cardiologen.

De Mayo Clinic is sinds jaren gefocust op een doorgedreven reseach,waarbij veel gegevens worden bijgehouden en gedeeld en besproken in een netwerk van specialisten intern en extern. Daardoor wordt vooruitgang geboekt met nieuwe behandelingen. Dr. Enriquez-Sarano noemde een uitmuntende IT-afdeling cruciaal voor een goed ziekenhuis, naast een toegewijde ploeg van artsen en medewerkers.

Vanavond organiseert de dienst hartziekten nog een een conferentie met dr. Enriquez-Sarano waar hartspecialisten van diverse ziekenhuizen een aantal concrete casussen van kleplijden bespreken, zowel voor de diagnose, de behandeling als de opvolging van de patiënt.