You are here

Brand- en blusopleiding Torhout

Deze week kregen de artsen en medewerkers in campus Torhout een brand- en blusopleiding. Zo bouwen we verder aan de veiligheid binnen AZ Delta.


Een medewerker oefent een eerste bluspoging bij brand

De opleiding bestond uit twee verschillende delen. Het eerste deel vond plaats in een bluscontainer. Daar lag de focus op het ondernemen van een eerste bluspoging bij uitbraak van een brand. Medewerkers leerden hoe je een brandblusser bedient en waar je precies op richt bij het blussen. Na een korte uitleg, oefende men de bluspoging ook in de praktijk. In de container werd op een gecontroleerde manier brand gesticht die vervolgens geblust werd.


Medewerkers oefenen de evacuatie bij brand

Het tweede deel van de opleiding stond in teken van evacuatie. Wat moet er precies gebeuren als er brand uitbreekt? De procedure werd uitgelegd en getoond. Nadien volgde opnieuw de praktijk. Een nagebootste ziekenhuiskamer deed dienst als simulatie. De focus lag niet enkel op de veiligheid van de patiënt maar ook op die van de zorgverlener. Aan de hand van enkele kleine stappen kunnen medewerkers meteen inschatten wanneer het al dan niet veilig is om nog naar binnen te gaan.