You are here

De Mantelzorghub

De stad Roeselare is op zoek naar lokale mantelzorgers om o.a. een 'mantelzorgcafé' op te starten. Dit moet een ontmoetingsplaats worden waar mantelzorgers terecht kunnen voor een deugddoende babbel in een gezellige sfeer en waar ook rond inhoudelijke thema's kan worden gesproken. Het is een project in samenwerking met sociaal innovatiebureau '!DROPS'. 

Flyer mantelzorgers gezocht, stad Roeselare

Voor de opstart van het project wil de stad enthousiaste mantelzorgers samenbrengen in een kerngroep die onder begeleiding het project mee uitwerken, vormgeven en lanceren. De eerste bijeenkomst gaat door op donderdag 14 juni van 14 uur tot 16.30 uur in Lokaal Dienstecentrum 'De Waterdam' (Handelsstraat 37,8800 Roeselare).

Vlaanderen telt meer dan 600.000 mantelzorgers, mensen die al dan niet langdurig en onbetaald zorgen voor een hulpbehoevend familielid, kennis of buur. Door de aard en de intensiteit van de zorgtaak, lopen mantelzorgers een groter risico om in een sociaal isolement terecht te komen of depressieve gevoelens te ontwikkelen. Het project van 'de mantelzorghub' wil dit probleem aanpakken met frisse ideeën vanuit de doelgroep zelf. 

Meer weten of inschrijven? 
Neem contact op met Mieke Vanderstraeten, buurtwerker bij stad Roeselare, via t 051 26 21 04 of e Mieke.Vanderstraeten@roeselare.be