You are here

Expositie Nick Ervinck in RADar

Nog tot vrijdag 20 oktober kan je het werk van Nick Ervinck komen bezichtigen in ons leer- en innovatiecentrum RADar. De expositie maakt deel uit van ‘science meets art, art meets science’, een jaarlijks terugkerend kunstfestival georganiseerd door kunstliefhebbende artsen.


expositie nick ervinck in RADar
Foto Nick Ervinck

Science meets art, art meets science

Al van bij de oude Grieken gingen kunst en wetenschap hand in hand. Ook in de renaissance deed Da Vinci de grens tussen beide vervangen. Daarom namen enkele kunstminnende artsen van AZ Delta het initiatief om een jaarlijks terugkerend kunstfestival te starten. ‘Science meets art, art meets science’ staat elk jaar in het teken van een centrale gast. Vorig jaar was Koen Vanmechelen te gast, dit jaar staat het werk van Nick Ervinck centraal.

Nick Ervinck

Nick Ervinck (°1981) studeerde in 2003 af in Gent aan de Academie voor Schone Kunsten. Van bij het begin was hij gefascineerd door het digitaal ontwerpen van sculpturen die hij daarna via 3D-printing realiseerde. Zijn oeuvre omvat openbare installaties, sculpturen, keramiek, tekeningen en prints, en is ondertussen wereldwijd te bewonderen. Bovendien won hij ook reeds verschillende internationale prijzen.

Iedereen is welkom om een kijkje te nemen op de expositie in RADar. Deze is bereikbaar via de glazen loopbrug op de derde verdieping als je vanuit het ziekenhuis komt. Wie vanop de parking komt kan de lange trap of de liften bij RADar nemen (ingang oost).