You are here

Kick off van ADAM-project

Maandag 12 juli was de officiële kick off van het ADAM-project in ons leer- en innovatiecentrum RADar. Vorige maand kreeg RADar hiervoor een subsidie toegekend van Vlaams minister voor Innovatie Hilde Crevits. Het project wil de fundamenten leggen om via Artificiële intelligentie nieuwe kennis uit data te halen.

ADAM staat voor Advanced Data-Aided Medicine. Het doel van dit driejarig onderzoeksproject is dan ook artificiële intelligentie-modellen opzetten die ondersteuning bieden bij medische beslissingen. Via data kan op die manier snel de juiste behandeling gevonden worden voor patiënten.

Met enkele sprekers ging het ADAM-project officieel van start. Zo vertelde Peter De Jaeger over het doel van dit project: AI als ondersteuning bij medische beslissingen. Dr. Ingel Demedts en dr. Karl Dujardin legden dan weer de nadruk op de klinische toepassingen van dit project. Het ADAM-project zal namelijk uitgerold worden op de dienst longziekten en de dienst hartziekten voor patiënten met kransslagaderaandoening. Tot slot kwamen ook de ethische aspecten aan bod in een uiteenzetting door An Ravelingien.


De kick off van het ADAM-project vond plaats in RADar.