You are here

Opening nieuw gebouw ZSG

Op 28 juni start het Zorgcentrum na Seksueel geweld (ZSG) op zijn nieuwe locatie op campus Rumbeke vlakbij de dienst spoedgevallen. Slachtoffers van seksueel geweld uit de hele provincie West-Vlaanderen kunnen hier terecht.


De opening van het ZSG op 27 juni 2023

Het zorgcentrum is dag en nacht open en staat in voor medische zorg, psychische ondersteuning en sporenonderzoek. Slachtoffers kunnen er ook aangifte doen bij een van de speciaal opgeleide zedeninspecteurs van de politie.

In het zorgcentrum is er ook aandacht voor ouders, familieleden of vrienden, die meekomen met het slachtoffer. Ook zij worden opgevangen, krijgen uitleg en advies.

Het ZSG is een nauwe samenwerking tussen AZ Delta, de politie, het parket van West-Vlaanderen en het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen.

Eind 2022, na zowat 9 maanden werking, hadden al 318 mensen de stap naar het ZSG gezet. Dat is meer dan één per dag. Het gaat om zowel vrouwen als mannen. 34 procent is jonger dan 18.

Het nieuwe ZSG bereiken

Het nieuwe gebouw is gelegen achter onze spoeddienst op campus Rumbeke. Het zorgcentrum, aangeduid in geel, is bereikbaar via dezelfde route als de spoeddienst.


Nieuwe route naar het ZSG