You are here

Voorlopig enkel noodzakelijke ingrepen

Delta zal de komende week alleen nog de noodzakelijke ingrepen kunnen uitvoeren. Wat niet-dringend was, was al opgeschort maar nu worden operaties, die uitgesteld kunnen worden met een uiterst beperkt risico, verschoven voor minstens een week. Het gaat bijvoorbeeld om oncologische ingrepen. De zorgverleners die daardoor vrijkomen gaan naar de COVID-afdelingen.

Naast de noodzakelijke ingrepen gaan ook de levensnoodzakelijke behandelingen zoals dialyse en radiotherapie uiteraard nog altijd door.


AZ Delta handelt hiermee uit voorzorg om een nog grotere toevloed van patiënten aan te kunnen. Het ziekenhuis is, in lijn met de richtlijnen van de overheid, aan het opschalen naar 264 COVID-bedden tegen maandag. Ook wordt intussen nagegaan of studenten kunnen worden ingezet en medewerkers die met pensioen zijn.
Op die manier wil AZ Delta voorbereid zijn om alle patiënten zo goed mogelijk de zorg te kunnen geven waar ze recht op hebben en daarvoor zetten artsen en zorgverleners, directie en ondersteunende diensten zich in tot het uiterste.