You are here

Week tegen de pijn

Van 15 tot 21 oktober loopt de internationale week tegen de pijn. Bij AZ Delta staat de week tegen de pijn in het teken van pijneducatie. 

foto week tegen de pijn

Pijn is een alarmsignaal dat men niet zomaar mag negeren. Pijn die blijft duren, kan nefast worden voor het lichaam: slechtere wondheling, meer complicaties, verlengd ziekenhuisverblijf en kans op chronische pijn. Bovendien verhoogt de kans dat je als patiënt angstig wordt bij een volgende opname of doktersbezoek.

De wet op de patiëntenrechten houdt het recht op pijnbestrijding in: ‘elke patiënt dient de aangepaste zorgen te krijgen om pijn te voorkomen, te evalueren en te behandelen.’

Onze verpleegkundigen zijn van nabij betrokken bij hun patiënten en het behoort tot hun taak om pijn bij patiënten te bevragen om er op voorschrift van de arts, de gepaste behandeling aan te bieden die de pijn zal verlichten. Het is belangrijk om zicht te krijgen op de intensiteit en het soort pijn dat een patiënt ervaart ongeacht de reden waarvoor je als patiënt bent opgenomen. Aarzel dus niet om onze verpleegkundigen aan te spreken wanneer je pijn ervaart.