You are here

Toegang patiënten AZ Delta

Vanaf 8 december zullen we in AZ Delta iedereen controleren op een geldige coronapas en checken op symptomen. Deze controle is er om de veiligheid van zowel de patiënt als de medewerkers te waarborgen. Patiënten zonder geldige coronapas kunnen wel blijven naar de raadpleging komen en opgenomen worden, met bepaalde voorzorgsmaatregelen. Hieronder is een overzicht over hoe deze controle precies in zijn werk gaat.


Met de controle aan de ingang willen we ervoor zorgen dat iedereen zo veilig mogelijk in ons ziekenhuis kan binnenkomen.

Geldige coronapas, geen symptomen

Indien u in het bezit bent van een geldige coronapas en geen symptomen vertoont op het moment van uw opname of raadpleging, kunt u binnenkomen met een chirurgisch mondmasker.

Geen coronapas, geen symptomen

Als u niet in het bezit bent van een geldige coronapas en geen symptomen vertoont, vragen wij u om een FFP2-masker op te zetten. Dit FFP2-masker is er om uzelf beter te beschermen en om andere patiënten en medewerkers te beschermen. U kunt dus na de controle gewoon verder naar uw raadpleging.

Bij symptomen

Als u symptomen vertoont of besmet bent met het coronavirus, moet u vooraf contact opnemen met uw behandelende arts. Die zal oordelen of de raadpleging al dan niet uitgesteld kan worden. Als blijkt dat de raadpleging niet kan wachten, zal de arts een attest uitschrijven dat u alsnog toegang krijgt tot ons ziekenhuis. Wanneer u dan komt draagt u een FFP2-masker en toont u ook dat attest aan het onthaal.

Lees hier alle andere info omtrent raadplegingen en opnames.