You are here

Deelaccreditaties

Laboratorium

Foto van medewerkers aan het werk in het lab

Omwille van de verhuizing naar het nieuwe laboratorium in de Ardooisesteenweg, werden veel processen geautomatiseerd via robotisering. Dit was ook het startsein van de voorbereiding van een internationale accreditering voor het laboratorium volgens de ISO 15189-norm. Deze accreditatie behaalden we in 2009 en is 5 jaar geldig. Elk jaar gebeurt er wel een nieuwe externe controle-audit.

Essentieel is dat een geaccrediteerd laboratorium zich niet beperkt tot het afleveren van resultaten. Het vormt een partnerschap met de zorgverlener die de beste kwaliteit garandeert met het oog op het belang van de patiënt.

Hematologie

Team hematologie

Stamceltransplantatie is een vorm van beenmergtransplantatie waarbij we stamcellen halen uit het bloed in plaats van via een beenmergpunctie. Voor de voorbereiding, afname, transplantatie in de isolatieafdeling en de verdere opvolging van hoogste kwaliteit, kreeg ons ziekenhuis een accreditatie door JACIE in 2012 en nog eens in 2017.  Dit is een Europees kwaliteitslabel en werd toegekend voor zowel de transplantatie met eigen stamcellen, als de transplantatie met stamcellen van een familielid of vreemde donor. De erkenning loopt tot 2020.

Info: dr. Dries Deeren, hematoloog, 20 april 2017

Babyvriendelijk ziekenhuis

Een jonge mama houdt haar baby vast en streelt het over de wang

Een 'Baby Friendly Hospital Initiative' label (BFHI) staat voor ziekenhuizen met een kraamkliniek die niet alleen de baby, maar ook de mama's een optimale start garanderen. Het promoten en ondersteunen van borstvoeding vormt hier het belangrijkste aspect en staat naast de kwaliteit van begeleiding en verzorging tijdens de arbeid en bevalling. Heel veel aandacht gaat naar het informeren van de toekomstige ouders en dit al vroeg in de zwangerschap. De kraamkliniek van de campus Wilgenstraat behaalde dit label al in 2010 en kreeg een verlenging voor vier jaar in 2015.

 

Info: hoofdverpleegkundige Chantal Lein, 24 april 2017