You are here

Deelaccreditaties

Eusoma-erkenning borstkliniek

logo eusoma

De borstkliniek van AZ Delta is sedert 2021 EUSOMA geaccrediteerd volgens strenge Europese normen. Hiermee garandeert de borstkliniek aan alle borstkankerpatiënten van de sites Rumbeke, Menen en Torhout dat ze de beste zorg ontvangen.

Lees hier meer

Erkenning als traumacentrum DGU

AZ Delta campus Roeselare heeft een internationale erkenning gekregen als supraregionaal traumacentrum. Dit kwaliteitslabel wordt uitgereikt door de DGU (Deutsche Gesellschaft für Unfallchirurgie) en verzekert een uitstekende opvang van zwaar gewonde patiënten. 

Lees meer 

JACIE-accreditatie hematologie

Hematologie behaalt JACIE-accreditatie, een Europees kwaliteitslabel voor stamceltransplantatie en celtherapie.

Na de geslaagde inspectie van december 2022 werd de JACIE-accreditatie opnieuw toegekend aan de afdeling hematologie van AZ Delta en dit voor:

  • Autologe en allogene stamceltransplantatie
  • Stamcelcollectie
  • Immuuneffectorceltherapie

Immunoeffectorceltherapie of CAR-T-celtherapie is een nieuwe vorm van immunotherapie waarvoor AZ Delta als tweede centrum in België een JACIE-accreditering krijgt.

Lees meer

Accreditatie stereotactische radiochirurgie

De dienst radiotherapie heeft als eerste ziekenhuis in Europa een internationale accreditatie behaald voor stereotactische radiochirurgie.

Lees meer

Klinisch laboratorium

Het laboratorium behaalde sedert 2009 een internationale accreditering volgens de ISO 15189-norm. Elk jaar gebeurt er een nieuwe externe controle audit.

Lees meer

Babyvriendelijk ziekenhuis

AZ Delta behaalde het kwaliteitscertificaat “Baby Friendly Hospital Initiative”, een erkenning voor de kraamkliniek die niet alleen de pasgeborenen, maar ook de mama’s de beste start garanderen.

Lees meer