You are here

Subregionaal traumacentrum DGU

AZ Delta heeft een internationale erkenning gekregen als supraregionaal traumacentrum. Dit kwaliteitslabel wordt uitgereikt door de DGU (Deutsche Gesellschaft für Unfallchirurgie) en verzekert een uitstekende opvang van zwaar gewonde patiënten.

Deze erkenning is het resultaat van de inzet van een hooggekwalificeerd multidisciplinair team (van 26 artsen en 60 verpleegkundigen) dat 24 uur op 24 en 7 dagen op de 7 paraat is om topzorg op het hoogste niveau te kunnen aanbieden. Het DGU-label bewijst dat we een patiëntgerichte zorg bieden voor de acute opvang van een zwaargewond slachtoffer op spoed tot de revalidatie nadien.

De omkadering bestaat uit goed uitgeruste traumakamers op spoed, operatiezalen voor traumachirurgie (met o.a. hartchirurgie, neurochirurgie, thoracale en abdominale chirurgie, orthopedie), intensieve zorg, een bloedbank die voorzien is op massatransfusies…
Daarnaast moeten spoedartsen en spoedverpleegkundigen een aantal opleidingen doorlopen om voldoende expertise te hebben om erg zwaar gewonde patiënten te behandelen. Ze moeten de procedures ook op regelmatige tijdstippen trainen.