You are here

Publicaties hartziekten

Focus op coronaire interventie

cover van brochure met 2 leden van het cathlabteam

Op een symposium met livecase heeft de dienst hartziekten-hartchirurgie een analyse voorgesteld van de korte- én langetermijnuitkomsten van PCI en CABG  tussen 2012 en 2018 in het hartcentrum van AZ Delta binnen het zorgprogramma hartziekten van de ziekenhuizen AZ Delta, Jan Yperman Ziekenhuis Ieper, Sint-Andriesziekenhuis Tielt en de Sint-Jozefskliniek Izegem. Bij percutane coronaire interventie (PCI) wordt de vernauwing van één of meer kransslagaders opengemaakt door implantatie van een stent, met een ballondilatatie. Bij een coronaire bypassoperatie of Coronary Artery Bypass Grafting (CABG) wordt de bloedtoevoer hersteld door het aanleggen van een overbrugging of ‘bypass graft’ voorbij de vernauwing op de kroonslagader. AZ Delta is één van de weinige hartcentra in België die meer dan 95 procent van dergelijke overbruggingsoperaties op het kloppend hart uitvoert, zonder kunsthart.

U kunt het rapport hier nalezen. 

Focus op aortaklepinterventie 2017

De dienst hartziekten en hartchirurgie organiseerde op 18 november een symposium met live-case over een TAVI-ingreep, een inplanting van een kunstklep via de lies.

U kunt hier de brochure deel 1 en deel 2 nalezen.

Kwaliteitsrapport voorkamerfibrillatie (VKF) 2016

VKF is een chronische aandoening die ondertussen epidemische proporties aangenomen heeft.  In deze brochure vindt u meer informatie over de state-of-the art multimodale aanpak van voorkamerfibrillatie en de resultaten van ablatie van de dienst hartziekten van AZ Delta.  

Lees hier het volledig rapport.

Meet, weet en verbeter, 2015

http://www.azdelta.be/sites/default/files/deltacardio_brochure_online.pdfDe dienst hartziekten-hartchirurgie hield op 28 maart een symposium met als thema Meet, weet en verbeter. Bedoeling was de resultaten van behandelingen voor hartziekten te analyseren en te toetsen aan de bevindingen van een expert ter zake. Hier vindt u de bijbehorende syllabus