You are here

Wat zal het je kosten?

In principe betaal je voor opnames, ingrepen, raadplegingen na de ontvangst van een factuur van het ziekenhuis. Voor een raadpleging is het ook mogelijk dat de arts je het bedrag meteen aanrekent.
Bij de dienst spoedgevallen is er geen rechtstreekse betaling mogelijk maar kan betaling enkel na de ontvangst van een ziekenhuisfactuur.

Het is niet eenvoudig om te weten hoeveel een behandeling je zal kosten. Stel daarover gerust vragen aan je arts. Je vindt hier meer uitleg over wat er allemaal op uw ziekenhuisfactuur staat. De vormgeving van de factuur is opgelegd door de overheid en een ziekenhuis kan dit dus niet wijzigen.

Om je een idee te geven van de kostprijs van een aantal ingrepen, hebben we een aantal kostenramingen of inschattingen van de kosten gemaakt van een aantal vaak voorkomende behandelingen/ingrepen. Er is geen btw van toepassing op medische handelingen.
Voor niet-therapeutische behandelingen (die niet gebeuren om medische redenen zoals bv. louter esthetische ingrepen) kan er 21 procent btw bijkomen.