You are here

Operatiekwartier 4D0

Voorstelling 

Het operatiekwartier van AZ Delta campus Torhout telt vijf operatiezalen en één behandelkamer waarin een brede waaier van chirurgische disciplines opereren. Er is een onthaalruimte en recovery waar we de patiënt pre- en postop begeleiden. Binnen ons OK worden zowel planbare als urgente ingrepen uitgevoerd en worden zowel volwassenen als kinderen geopereerd.

De verpleegkundige taken op het OK zijn heel divers: zowel anesthesiologisch als chirurgisch de patiënt voorbereiden op hun ingreep, als omloopverpleegkundige uw instrumenterende collega, de chirurg en de anesthesist bijstaan, instrumenteren of assisteren tijdens de ingreep en post-op de eerste zorg toedienen aan de patiënt.

Doel van de stage

Het OK is een hoog technologische omgeving waar we met verschillende partijen op het scherpst van de snee heel nauw samenwerken. Wij bieden een boeiende stage aan, op een heel vaak ongekend werkterrein. Het is zeker de moeite om het OK als stageplaats te overwegen, onbekend is namelijk onbemind en wie weet vind je er de roeping van je leven. Ook als je later niet voor een job in het OK kiest, is het een goede leerschool. Je weet wat je patiënt zal ervaren en kan hierop inspelen tijdens de zorgen. Daarnaast begrijp je de ingrepen beter waardoor je gerichter uitleg kunt geven aan je patiënten.

In alle opties is een stage OK dus een uitstekende keuze! We kijken er naar uit om je bij ons in het OK te ontvangen.

Contactpersoon stage

Margot De Rycke (hoofdverpleegkundige)
t 050 23 25 00
e margot.derycke@azdelta.be

Lien Lernout (adjunct-hoofdverpleegkundige)
t 050 23 25 10
e lien.lernout@azdelta.be