You are here

Cathlab 5.0.A1

Voorstelling

Hartelijk welkom in het cathlab. Wij vinden het fijn jullie als student te kunnen begroeten op onze afdeling. Hopelijk wordt het een leerrijke ervaring voor iedereen. In deze hoogtechnologische omgeving staan we in voor een professionele zorg waar de patiënt centraal staat en kwaliteit hoog in de vaandel wordt gedragen.
Gedurende de stage krijg je een beeld van wat het ‘cathlab gebeuren’ precies inhoudt. Het aspect elektrofysiologie, het plaatsen van devices en de interventionele cardiologie komen ruim aan bod. Ook in de nazorg zal je actief ervaring kunnen opdoen.
Enkele voorbeelden van procedures die aan bod kunnen komen tijdens de stage:

  • coronarografie met PCI
  • implantatie van PM, (SC-) ICD, CRT-D/P
  • VKF(flutter) en VES- ablatie
  • sluiten van  PFO/ASD
  • TAVI ( percutane plaatsing van een aortaklep)
  • LAA (sluiten van het hartoortje). 

Doel van de stage

Tijdens jouw stageperiode op onze polikliniek hartziekten maakt je kennis met een multidisciplinair team van artsen, verpleegkundigen en zorgkundigen. Je volgt samen met de medewerkers de cardiologische  functieonderzoeken zoals fietsproeven, ECG afname… We leggen een focus op transthoracale echocardiografie waarbij je in eerste fase de onderzoeken bedside meevolgt om daarna zelf in de praktijk alles te ontdekken. Daarnaast kan er ook kennisgemaakt worden met de coronaire interventies op het cathlab cardiologie.

Stel veel vragen zodat je met een gezonde dosis kennis van de cardiologie kunt vertrekken. Hoe meer initiatief je neemt, hoe meer kansen er geboden worden. Het is een uitgelezen moment om de lessen cardiologie aan de praktijk te toetsen. Suggesties of verbetervoorstellen zijn altijd welkom, ook wij kunnen leren van jullie. Na het bespreken van de voorbereiding, jullie wensen en verwachtingen worden de praktische afspraken vastgelegd voor het verloop van de stage. De stage op cathlab is een unieke kans om achter de schermen mee te kijken. Grijp ze met beide handen. We rekenen op een fijne samenwerking en wensen jullie een bijzonder interessante stageperiode toe.

Contactpersoon stage

Patrick Van Coillie (hoofdverpleegkundige)
t 051 23 78 52
patrick.vancoillie@azdelta.be