You are here

Intensieve zorg 5.2.3 IZ (level 3) - 5.3.3 IZ (level 1)

Voorstelling

De dienst intensieve zorgen bestaat uit vier afdelingen en 2 levels. Level 3 bevindt zich op het 2de verdiep en bestaat uit 2 afdelingen (5.2.3A en 5.2.3B). Level 1 bevindt zich op het 3 het verdiep en bestaat eveneens uit 2 afdelingen (5.3.3A en 5.3.3B).
Op level 3 komen vooral de patiënten terecht met meerdere orgaanfalen en de patiënten na een cardiochirurgie. De kinderen en de patiënten met een specifieke behandeling zoals ecmo, hipec komen hier eveneens terecht.

Op de dienst intensieve zorgen wordt er multidisciplinair gewerkt. De patiënten worden opgevolgd door een geneesheer intensivist. De verpleegkundigen die voor de zorg instaan, werken volgens de principes van de geïntegreerde verpleegkunde. Om het multidisciplinair werken mogelijk te maken, kunnen de verpleegkundigen beroep doen op een uitgebreid team van o.a. kinesitherapeuten/ergotherapeuten, logopedisten, diëtisten, apothekers en ondersteunende medewerkers op sociaal, psychologisch en spiritueel vlak. Wekelijks worden de patiënten in een multidisciplinair overleg besproken met de verschillende zorgdisciplines.

Je komt er in aanraking met de volgende disciplines :

  • traumatologie
  • cardiochirurgie
  • neurochirurgie,
  • nierziekten /dialyse
  • longziekten
  • hematologie/oncologie
  • kinderziekten

We werken ook rond orgaandonatie.

Doel van de stage

Als verpleegkundigen intensieve zorg staan we in voor de totaalzorg van de patiënt, het vlug herkennen van complicaties of verwikkelingen en hierop adequaat handelen.
Als student wordt je tijdens je stageperiode gekoppeld aan 1 of 2 mentoren. We verwachten niet dat je zelfstandig een kritische zieke patiënt kan verzorgen. Je werkt altijd samen met je mentor.
Het motto van intensieve zorgen is: "Iedere student is zelf verantwoordelijk voor zijn eigen leerproces." Dit houdt in dat je iedere dag kan bijleren en zelf het initiatief moet nemen om nieuwe toestellen of procedures te ontdekken. Vraag tijdig feedback aan je mentoren!
We bieden je een uitdagende, leerrijke en boeiende stage waarvoor er zowel technische, communicatieve  als theoretische kennis aanwezig is.

Contactpersoon stage

Johan Devos (hoofdverpleegkundige)
050 23 23 90
e johan.devos@azdelta.be

Hoofdverpleegkundigen:

Amerlinck Saskia (coördinerende hoofdverpleegkundige)
t 051 23 73 20

Koen Hillewaere (hoofdverpleegkundige)
t 051 23 73 21

Steve Nys (hoofdverpleegkundige)
t 051 23 73 04

Tesse Pieter (hoofdverpleegkundige)
t 051 23 73 19