You are here

Dagziekenhuis gemengd 5.1.3 DZ GEM

Voorstelling

Op ons dagziekenhuis hebben we alle kleine ingrepen en medicamenteuze behandelingen van heelkunde en longziekten. Een dagziekenhuis is het visitekaartje van het ziekenhuis. Voor veel patiënten is het de eerste keer dat ze in aanraking komen met het ziekenhuis. Vandaar dat vriendelijkheid, stressbestendigheid en het leveren van kwaliteitsvolle zorg zeer belangrijk zijn.

Doel van de stage

Werken in een dagziekenhuis verschilt in belangrijke mate van het werken op een gewone verpleegeenheid. De werkdruk ligt op bepaalde momenten hoog. Administratief opnames doen, terughalen van patiënten uit de ontwaakzaal en patiënten controleren, en ontslag patiënten voorbereiden komt dikwijls samen. De uitdaging is om overzicht te bewaren en prioriteiten te stellen.

We investeren graag tijd in jou als student. We kunnen op onze afdeling heel wat leermomenten aanbieden. Grijp deze kansen dan ook met beide handen , vraag gerust om eens een operatie bij te mogen wonen, een techniek uit te voeren… Jouw interesse speelt alleen maar in je voordeel. De belangrijkste technieken zijn: een perfusie plaatsen, een sondage uitvoeren, blaas bladderen, redon verwijderen, IV medicatie geven, verpleegkundig dossier lezen en opdrachten uitvoeren.

Contactpersoon stage

Carpentier Marleen (hoofdverpleegkundige)
t 051 23 74 70
e marleen.carpentier@azdelta.be